contact DSP Dambovita

Comunicat de presa - Replica ISJ - cazuri pediculoza

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Direcţia de Sănătate Publică  Dâmboviţa

Târgovişte, str.Tudor Vladimirescu, nr.15-19, cod 130095
Tel: 0245613604, fax: 0245611067
e-mail:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Nr. 10708 / 10.X. 2016

 

COMUNICAT DE PRESA

 

          Referitor la acuzele conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, aduse institutiei noastre ca urmare a actiunilor de control efectuate in scolile unde au fost depistate  focare de pediculoza, aducem la cunostinta opiniei publice, dar si a conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, urmatoarele:

          Directia de Sanatate Publica Dambovita, in calitate de serviciu public deconcentrat al Ministerului Sanatatii, reprezinta autoritatea de sanatate publica la nivel local, iar prin compartimentul de specialitate, respectiv Serviciul Control  in Sanatate Publica, are obligatia conferita de lege, sa constate si sa sanctioneze incalcarile normelor de igiena si sanatate publica.

          Ceea ce se pare ca nu se cunoaste la nivelul conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, este faptul ca pediculoza este o boala transmisibila care poate  produce manifestari cutanate  si care,  pentru  evitarea diseminarilor in colectivitate, este necesara o reactie imediata a factorilor responsabili, cu scoaterea din colectivitate a purtatorilor de oua sau paraziti, chiar daca ei au fost integrati in procesul instructiv-educativ, cu mult efort.  Din cate observam, reactia imediata a fost doar la nivelul declaratiilor dintr-un singur sens si intr-adevar, doar o singura institutie se razboieste in comunicate, culmea, criticand Directia de Sanatate Publica Dambovita pentru ca isi indeplineste atributiile si pentru ca ii informeaza pe concetateni cu privire la evenimentele de sanatate publica, ori la masurile pe care le  instituie.

          Suntem surprinsi de reactia conducerii invatamantului dambovitean, intrucat dumnelor au gasit intotdeauna deschidere din partea noastra in decursul vechii colaborari.

          Nu intelegem cine i-a oprit pe semnatarii comunicatului venit din partea Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, sa realizeze aprovizionarea cu mai multe substante sanitare, suplimentarea cu personal medical sau sa solicite consultanta de specialitate.    

          Asiguram populatia judetului nostru, ca oricate critici am primi si indiferent din partea cui vor veni acestea, ne vom face in continuare datoria. Pentru noi, sanatatea publica este o prioritate si nu  vom ceda in fata intereselor de grup sau a orgoliilor personale.

 DIRECTOR EXECUTIV,                                        PURTATOR DE CUVANT,
     Dr.Sorin STOICA                                                 Cons. Marinela POPA