contact DSP Dambovita

Ziua Mondiala a Sănătăţii Orale - Comunicat de presa

MINISTERUL SANATATII
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA  DAMBOVITA
Targoviste str.T.Vladimirescu nr.15-19 cod 130095
Tel:0245613604, fax:0245611067 e-mail:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Nr. 2837/16.03.2017

 

COMUNICAT DE PRESĂ

  Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, sărbătorită pe 20 martie 2017, Federaţia Internaţională a Dentiştilor (FDI), subliniază, prin tema "Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!" importanţa menţinerii unei sănătăţi orale bune pe tot parcursul vieţii, din copilărie până la vârste înaintate. Campania pune accent pe deciziile inteligente pe care oamenii le pot lua cu privire la sănătatea orală pe tot parcursul vieţii, prin adoptarea măsurilor preventive - o bună igienă orală, controale dentare regulate - şi prin auto-controlul factorilor de risc implicaţi în apariţia afecţiunilor orale - fumat, alcool, consum de zahăr etc.

Institutul Naţional de Sănătate Publică în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Centrele Regionale de Sănătate Publică, Direcţiile de Sănătate Publică, inspectoratele şcolare, medicii dentişti şi medicii de familie din întreaga ţară participă activ, timp de o lună (în perioada 20 martie-20 aprilie 2017), la desfăşurarea campaniei "Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!", prilejuită de Ziua Mondială a Sănătăţii Orale.

Instituţiile implicate încurajează populaţia pentru a participa la diverse programe, activităţi şi evenimente organizate cu această ocazie.

          Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa derulează acţiuni care vizează publicul larg, de la copii, la vârstnici şi au drept scop, creşterea gradului de conştientizare a populaţiei privind necesitatea adoptării comportamentelor corecte privind sănătatea orală, la orice vârstă.

          Pentru o bună reuşită a campaniei se vor organiza acţiuni de diseminare a informaţiilor privind afecţiunile orale şi factorii de risc care contribuie la producerea acestora şi transmiterea de recomandări populaţiei ţintă, în vederea menţinerii sănătăţii orale.

La nivel judeţean, activităţile campaniei sunt: afişarea de postere, distribuire de pliante, discuţii interactive, lecţii teoretice şi demonstraţii practice cu tematică specifică.

Poti descarca de aici Analiza de situaţie ocazionată de celebrarea Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, 20.03.2017

DIRECTOR EXECUTIV,                                                                   DIRECTOR EXEC. ADJ. SAN. PUB.,
DR. SORIN STOICA                                                                          DR. GABRIELA COSTEA

COORDONATOR PROGRAM,
Dr. Aquilina Mesina