contact DSP Dambovita

Cod operator date cu caracter personal nr.12777
Nr. 4622 / 16.03.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 16 martie 2020, la nivelul judeţului nostru au fost plasate în carantină instituţionalizată 35 de persoane, pentru 177 de persoane s-a dispus măsura autoizolării la domiciliul declarat şi au fost recoltate 45 de teste de la persoane considerate eligibile la testare.

Menţionăm că până la acest moment, nu a fost înregistrat nici un caz de coronavirus.

De asemenea, având în vedere Hotararea nr.10/14.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, menţionăm că toate persoanele asimptomatice  sosite  în România, începând cu data intrării în vigoare a acestei hotărâri, din ţări care înregistrează cel puţin 500 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, au obligaţia de a se autoizola la domiciliu, în locaţia declarată la intrarea în ţară pentru o perioadă de 14 zile.

Persoanele izolate la domiciliu, în situaţia în care în timpul celor 14 zile dezvoltă simptomatologie specifică infecţiei cu coronavirus, vor apela Serviciul Naţional Unic 112, urmând ca un echipaj de  la Serviciul Judeţean de Ambulanţă  să se deplaseze la locaţie pentru a preleva probe.

În funcţie de rezultatul testării, starea pacientului şi necesarul de îngrijiri medicale, se vor lua măsuri pentru rămânerea în izolare la domiciliu, carantinarea sau internarea cazurilor confirmate şi aplicarea tratamentului specific.

Lista ţărilor care înregistrează cel putin 500 de cazuri de îmbolnăviri se regăseşte pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi este actualizată în permanenţă. La data de 15.03.2020,  ţările cu cel puţin 500 de cazuri înregistrate sunt: Spania, Germania, Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Olanda, Danemarca, Belgia, Austria, SUA, Japonia.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile din surse oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii, la linia TELVERDE 0800 800 358.

Director executiv,                                                                               Comp. Relaţii Publice,
Dr. Sorin STOICA                                                                             Cons. Marinela POPA